Bøker

Spelsau og samspill

Spesau og samspill

Spelsauen er et levende kulturminne med myteomspunnet fortid. Boka gir ledetråder og tankespinn om urmødre, skjebnemakter, ull og gull i folketro og tekstilkunst, sammen med spinneinstruksjon til vakreste garntyper. Fortellinga i boka er som en lang tråd der det er nært slektskap med vikingkvinnene som engang ble gravlagt på seg tilbake i tid.
Mer om boka

Norske vottar og vantar

Strikking i billedkunsten

 Dette er ei ”kunst og kulturhistorisk” strikkebok. Den har både norsk og engelsk tekst. Det trekkes fram tråder og strikkeplagg fra kunstverk i forskjellige tidsperioder.

Tradisjonsarven i strikkekunsten er en kilde alle kan øse av, bygge videre på, legge til og trekke fra. Denne boka viser hvordan man kan bruke kunstverk til å formidle strikkehistorie uten at kunstnerne i utgangspunktet har hatt dette til hensikt. Mer om boka

Usynlege trådar i strikkekunsten

Ei inspirasjonsbok for alle strikkeglade og alle som er interesserte i kleshistoria vår, ei strikkebok for kulturinteresserte og for alminnelige strikkande mennerske. Boka gir strikkeminner, symbolspråk, folketro og trådrester, som spennende reisegods på veien inn i strikketeknikkens verden. I gamle dagar låg det magi i strikkinga.
Mer om boka

Lusekofta fra Setesdal

Setesdalskofta i strikkehistoria. Dette er ei spennende kulturhistorisk strikkebok som forteller om hvordan tro, overtro, politikk og tekniske nyvinninger er med på å forme et plagg i en trang, uframkommelig, grisgrendt dal på midten av 1800-tallet.
Mer om boka

 

 

Kvardagsstrikk. – Kulturskattar frå fillehaugen

Eit skattekammer av strikkemønster og kulturhistorie. Med utgangspunkt i eit råvarelager av strikkefiller nystar Annemor seg bakover i tida og knyter det norske saman med det internasjonale.
Mer om boka